2023. március 8. Nőnap – Virágba borítjuk a világot!Mi már teljesen felkészültünk, hogy ez legyen minden idők legvirágosabb napja.


Sokaknak nehéz kiigazodni tavasszal a virágüzletek súlyos illatfelhőbe burkolózott kínálatán. Különösen nehéz helyzetben van, aki laikusként tájékozódna, vagy aki egy virágküldő szolgálat webáruházában keres segítséget. Ezért munkatársainkkal készítettünk egy valóban használható útmutatót, melynek segítségével nemcsak eligazodsz, hanem valódi szakértője lehetsz ennek a hirtelen támadt tavaszi virágáradatnak.
Amennyiben van néhány perced, kérünk, olvass bele cikkünkbe. Nőnapi virágok 1x1, avagy minden a nönapi és tavaszi virágokról >>>
Nincs időd, vagy pontosan tudod, mit szeretnél? Gondoltunk rád! Nincs más dolgod, mint végigkattintgatni a lenti négy linket. Válassz kínálatunkból, és mi már visszük is a virágaidat!

összes nőnapi virág

cserepes növények

virágcsokrok

szálas virágok

Nőnapi virágküldés és nőnapi tavaszi virágok. Kinek mit?

Még mielőtt belegabalyodsz a nőnapi virágkínálatba, és megvennéd az első, legolcsóbb virágot, ami az utadba akad, szánj rá pár percet és gondold át, hogy kinek, és mit is akarsz ajándékozni nőnapra. Akkor is érdemes megfontolnod tanácsainkat, ha nemcsak virágküldésben, hanem személyes virágvásárlásban (is) gondolkodsz, vagy kaptál virágot, és nem tudod, mihez kezdj vele.

Javaslatainkat három szempont köré építjük.

- Sok tavaszi cserepes virág kiültethető kertbe is, sőt a hagymás virágok akár éveken keresztül is tovább örvendeztethetik gazdájukat szépségükkel.
- Vannak tavaszi virágok és folyamatosan kapható cserepesek, amelyek szobában tartandók.
- Illetve, ott vannak még a vágott virágok, csokrok, melyeknek az élettartamát akár meg is duplázhatod, ha egy kicsit odafigyelsz.

A nőnapi virágokat alapvetően három csoportra osztjuk, ezek: a cserepes növények, szálas virágok, virágcsokrok.

cserepes növények
A cserepes növények közül két típust érdemes megkülönböztetni.
- Szobanövények, melyek értelemszerűen a lakásban tartandók. Ebben az időszakban a legjellemzőbb fajták a korall virág, ciklámen, fokföldi ibolya, guzmánia, begónia, vitorlavirág, flamingó, orchidea. Megfelelő törődéssel télen-nyáron, több éven át a lakás díszei lehetnek ezek a gyönyörű növények.Korallvirág
Egy nagyon szép és igen nagy színválasztékban kapható dísznövény, amely sok apró virágával egész évben virágzik. Nagyon hálás, folyamatosan virágzó dísznövény.
Begónia
A Holland begónia szintén jól érzi magát a lakásban. Hatalmas virágai szinte betöltik a növényt. Ablakba, asztalra, virágtartóba is elhelyezhető. Színválasztéka igen nagy. Lakásban a növényt ne öntözzük túl, és világos helyre állítsuk a cserepét.


Fokföldi ibolya
A Holland fokföldi ibolyák ma már olyan különleges színekben érkeznek be hazánkba, hogy sokan külön gyűjtik is a színeket. Érdemes meglepni hölgy ismerősünket egy cserép fokföldi ibolyával.
Guzmánia
Kevés növényfaj van, amelyiknek egyszerűbb lenne a gondozása, mint ennek a bromélia fajtának. A guzmánia tökéletes kiegészítője a lakásnak, hisz rendkívül mutatós, különleges.
Vitorlavirág
A vitorlavirág igazán mutatós levéldísznövény. Hosszú, lándzsa alakú, fényes levelei önmagukban is csodálatosak, és egész éven át díszíthetik otthonunkat.
A vitorlavirág (Spathiphyllum Mauna Loa) azon kevés szobanövényünk egyike, amely kevés fénnyel is megelégszik, és ennek ellenére virágzik.

- Kiültethető növényeket azoknak ajánljuk, akiknek lehetősége van a virágok kerti ültetésére. A tipikus nőnapi hagymás/töves kerti növények a hóvirág, nárcisz, jácint, primula, tulipán, azálea, krókusz, mini rózsa. Megfelelően kiültetve a növényeink tovább bokrosodnak, a hagymások új hagymácskákat hoznak, így folyamatosan nőhet a virágállomány, szuper ajándék!Primula, azaz kankalin
A legnépszerűbb nőnapi virág. A szivárvány minden színében kapható, kiültetve egészen júliusig folyamatosan virágzik. Közepes vízigényű, de kedveli a világos helyeket. Tűző napra ne tegyük a növényt.
Tulipán
Nárcisz
Krókusz
Jácint
Lakásban tartva nem túl tartós virágok, a melegben sajnos pár nap alatt elvirágoznak, mégis érdemes ajándékba adni ezeket a hagymás virágokat, mert akinek van egy kis kertje kiültetheti a hagymákat. Jövőre újra kihajtanak a kertben és évről évre új kis hagymákkal ajándékozzák meg a kert tulajdonosát, így minden évben egyre nagyobb hagymás virágállománnyal rendelkezhet. Kiváló nőnapi ajándék.
Mini rózsa
Azálea
Ez a két növény szintén csak kertes házban lakók számára ideális ajándék, mert mindkét növényt ki kell ültetni. Lakásban, szobában nem élnek túl sokáig.
Hóvirág
Amikor nőnapi virágokról beszélünk, a tavasz első hírnökét, a hóvirágot is ide szoktuk sorolni. Ezzel vigyázzunk, 2005. óta tilos, és büntethető, ha valaki vágott hóvirágot árul, illetve ha vásárol. Itt a kulcsszó a vágott, ugyanis Hollandiából egyre több cserepes hóvirág érkezik hazánkba, amit már forgalmazni és vásárolni is szabad. Így, aki ezelőtt is szerette ezt az egyszerű és szép virágot, nem kell bánkódnia, cserepesen továbbra is kapható a virágüzletekben, és kertbe kiültetve éveken át gyönyörködhet benne.

A cserepes virágokat kaspóval együtt szállítjuk. A teljes cserepes virág kínálatunkat itt találod>>>

szálas virágok
A szálas virágküldés egy minimális, 3000 forintos rendelési értéktől igényelhető, tehát nem szállítunk ki egy szál virágot, hiszen többe kerülne a kiszállítás, mint maga a virág. Viszont nagyon jó választás, ha egy címre több személynek címezve rendelik. A szálas virágküldés cégek és magánemberek számára is remek lehetőség, főleg így nőnap környékén.Vörös rózsa
A klasszikus, lángoló szerelem virága, ami tűzbe borítja a világot és a szíveket. Csokorban vagy szálban, nem lehet vele bakot lőni.
Fehér rózsa
Nőnapon se feledkezzünk meg az édesanyákról! Tökéletes választás számukra a fehér rózsa.


Tulipán
Ha már a vágott virágoknál tartunk, a rózsát talán a tulipán követi a sorban. Hátránya, hogy nem túl tartós virág, ezért olyat érdemes választani, ami épphogy csak kipattant a bimbóból. Élettartamát meghosszabbíthatjuk, ha szárát rendszeresen kurtítjuk. Jó, ha tudjuk, hogy ajándékozása - a rózsához hasonlóan - heves érzelmekre utal.
Frézia
A fréziából készült virágcsokrokat különleges alkalmakra ajándékozzák. Ez a virág az ártatlanság jelképe.
Gerbera
Ma már rendkívül sokféle árnyalatban és színben jelenik meg, kezdve a legegyszerűbb fehér és krémszínektől, a sápadt sárgán át a pink, lila, narancs-barna és piros színekig.
Nőszirom
A nőszirom, vagy írisz virágainak szín- és alakgazdagsága az orchideákéval vetekszik. Az írisz egyike legszebb tavaszi vadvirágainknak.

Szálas virágok itt>>>

virágcsokrok
A virágcsokrok és a klasszikus virágküldés mindig is egyet jelentett a garantált örömmel és a minőséggel. A virágcsokor meghitté, egyedivé tesz minden ünnepet, és a kínálatunk lehetőséget teremt számodra szereteted maximális kifejezésére. Válassz kínálatunkból!


A virágcsokrokat itt találod>>>

A vágott virágok gondozásához néhány jó tanács, hogy minél tovább gyönyörködhess a tavaszt idéző színpompában:
Mielőtt vázába tennéd, vágd vissza a virág szárát kb. 2 centivel akár 2 naponta, így az több vizet tud felvenni, illetve a virágot megtámadó baktériumokat így egyszerűen eltüntetheted.
A vágott virág tovább él, ha nincs huzatban és közvetlen napon, mert így kevesebbet párologtat. Ne érjenek vízbe a levelei, ne permetezzük vízzel, és lehetőleg gyümölcs közelében se legyen.
A vizet naponta cseréld.
Az üzletekben külön lehet kapni vágottvirág-tápoldatot, ebben az esetben nem kell a vizet cserélni, mert ez tartalmaz fertőtlenítő anyagot is, ami kiöli a baktériumokat, így meghosszabbodik a virág élettartama.
Amennyiben nincs ilyen speciális tápoldatod, a napi vízcsere előtt a vázát súrold ki kevés háztartási fertőtlenítőszerrel. Ez is kiöli a baktériumokat.